Kennel Joykooi

Om oss

 Kennel Joykooi är belägen på en liten hästgård i Närke. Gården har benämningen Bolltorp på kartan och ligger någon kilometer från Hjälmarens södra strand utanför Odensbacken, Örebro. 

Vi heter Ulla och Thomas och flyttade hit från Jämtland 2010. Vi har tillsammans en  lång samlad erfarenhet av hundar av lite olika raser. Vi har tränat och tävlat med våra hundar inom bland annat tjänstehund, bruks, lydnad, utställning, agility och viltspår. Så vi har en bred erfarenhet och kan nu även lägga till uppfödning. Att ha hund, träna och tävla ger oss massor av positiv energi och är en stor del av vårat liv.

Namnet Joykooi har vi tagit från vår första kooiker som heter Trigger Just For Joy. Till vardags kallas hon för Wynja. Wynja är namnet på en fornnordisk runa som bland annat står för glädje och kärlek vilket vi tycker passar väldigt bra in på henne och rasen. Då blev det tydligare vad JOY står för och KOOI talar ju för sig själv, en kortis för rasen. Vi tycker namnet passar bra då  kooikern är en positiv hund som förmedlar glädje till sin omgivning och sina ägare. Mer om hur kooikern är och dess ursprung kan ni läsa under fliken ”om rasen”.

Hos oss är  våra hundar en del av familjen och flocken. Detta kan ställa till en del problem, till exempel det är ont om plats i sängen då det är dags att lägga sig. Sisten dit får sämsta platsen och det är oftast någon av oss tvåbeningar. 

På gården finns katten "Puma" som är den som så självklart äger hela den fyrbenta delen av flocken, ja även de tvåbenta ägs av denna lilla gul/vita primadonna. I stallet har vi islandshästen "Gandur" och inackorderingen "Juni" som är en Fjording. Dessa två  tillgodoser de fyrbentas behov av fibersnacks (hästbajs). Ja det är ju inte en tillåten verksamhet men de har en himla förmåga att snabbt hinna glufsa i sig några gobitar så fort man vänder ryggen till…

  

               062            

                         056

Våra hundar

Trigger Just for Joy "Wynja" född 2013-04-13:

 Wynja  2018-10-07 11.33.55

Joykooi Amber "Ambie" född 2017-11-11 dotter till Wynja:

20181006_092204 

Joykooi Kristall "Lilo" född 2017-11-11 dotter till Wynja:

2018-09-27 17.45.52