Kennel Joykooi

Blogg

Nu har vi valt hane!

Just nu går vi och väntar på att Wynja ska komma igång med sitt löp. Då det kommit igång får vi finplanera för en "parningsresa". Hon har börjat visa i sitt beteende att hon troligen ganska snart kommer igång i löp.

Den vi valt att  para Wynja med är Duckhills Dancing Nikon with Emmi "Nikon".  Vi har träffat honom flera gånger i olika sammanhang. Det betyder mycket för oss att ha möjlighet att träffa den hane som vi är intresserade av. Nikon är fin exteriört och har en härlig mentalitet. Stabil o tillgänglig trots ung ålder. Vid förfrågan till hans ägare så visade sig att de var precis lika trevliga som sin hund och det känns toppen.   

Nu håller vi alla tummar och tår att det blir en lyckad parning. Det går inte att ta något för givet det är vi väldigt medvetna om...

nedan bilder på Nikon. Foto: Hundfotograf Tommy Eriksson 

             20180814-464.1707x1280

           DSC_2056.1707x1280      DSC_2138.1707x1280

                            IMG_9043.1707x1280  

Sista bilden är från utställningen i Stockholm i december -18 där Nikon tog "Grand slam" och blev båden Svensk Juniorvinnare och Svensk vinnare! Foto: Femke van Ratinger


Nordic Dog Show 2018

Viken toppenhelg det blev i Stockholm!

Vi ställde ut två tikar ur Ädelstenskullen på den Svenska vinnarutställningen.

Joykooi Amber "Ambie" blev Svensk Juniorvinnare, fick cert och blev dessutom cruftskvallificerad

Hon kan nu 13 månader gammal titulera sig både Nordisk juniorvinnare 2018 och Svensk juniorvinnare 2018!

20181209_130454  Ambie 2018  20181209_130548

Det gick också bra för vår andra tik Joykooi Kristall "Lilo" som fick excellent och blev 2:a bästa tik av juniorerna.    

                                    2018-09-27 17.45.52    

Vi hade även anmält mamma Wynja (Trigger just for Joy) till utställningen men eftersom hon har fällt ur all sin päls och det fanns ju ingen nakenklass   så hon fick  stå över denna gång. Hon får nu sikta in sig på att förhoppningsvis bli parad i januari/februari med en riktigt trevlig snygging!

Som vanligt så träffade vi en massa trevliga människor på utställningen. Både kooikerägare och kanske blivande?  Alltid lika roligt!      Vi skickar en hälsning till er alla!

                                                                                     


Parningsplaner

Just nu planerar vi och funderar för fullt...

Vilken snygg kille väljer vi att para Wynja med? Just nu har vi kontakt med ägarna till en väldigt trevlig och snygg hane som vi gillar väldigt mycket  . Mer än så avslöjar vi inte än!

I slutet på januari tror vi det är dags för Wynja att löpa och då hoppas vi på lyckad parning.

i slutet på december så hoppas vi kunna meddela vem det blir!

Vi har redan en lista med intresserade valpköpare, men än finns möjligheten att få skriva upp sig om man vill ha en valp! Vi kommer inte att ha ett kösystem utan går helt på känsla när vi placerar ut ev. valpar. Vi väljer helt enkelt de hem vi bedömer blir bäst för en valp att växa upp i.

CIMG0216

En lite goding från ädelstenskullen 


Norgeutställningen

Det gick bra i Norge...

Ambie blev Nordisk juniorvinnare 2018!! Känns helt fantastiskt!!! 😁

Och dessutom första titeln för vår kennel Joykooi! 


Utställning Norge

14-16 nov "Dogs4all" i Lilleström, Norge.

Idag åker jag med Wynja och Ambie på  utställning i Norge. Nordisk vinnarutställning på fredagen och Internationell med cruftskvalificerande på lördagen. Ska bli roligt! Wynja är i en fällningsperiod så hon är lite tunnhårig men hon får hänga med ändå. Om inte annat så tycker hon att det faktiskt är lite kul och hon är ett bra sällskap till Ambie. Fast nu kanske jag får sluta tänka "lilla Ambie" hon är ju faktiskt ett år! 😜 tiden går för fort! Http:www.Facebook.com/events/142786499736221/?ti=cl

Thomas stannar hemma och tar hand om övriga hundar, hästar och hus. 💕

Håll tummarna för oss! 😃