Kennel Joykooi

Blogg

Cruft´s 2020

Vi, eller framförallt Joykooi Amber "Ambie" har kvalificerats till Cruft´s 2020! En av världens största dogshows. Det gjorde vi när vi var i Vejen, Danmark i maj -19 då Ambie blev BIM. 

Den 2 mars börjar vi vår resa till Birmingham, England tillsammans med Sofia och hennes Sarek som också har kvalificerat sig.  Vilket äventyr det kommer att bli! Den 5;e mars visar vi våra hundar i utställningsringen. 

Det har varit många frågor och funderingar kring resan eftersom Brexit träder i kraft. Men nu tror jag vi har koll på läget och alla förberedelser är gjorda. 

Det ska bli fantastiskt roligt och häftigt att få vara med om!

    Crufts Ulla                      crufts Sofia

 


Clubshow i Degerberga

 

VILKA FANTASTISKA HUNDAR VI HAR!   

I helgen var vi med våra hundar på Svenska Kooikerhundklubbens (SKOOI) årliga clubshow i Degerberga, Skåne.

Vi ställde ut våra två unghundar (19 månader) Joykooi Kristall "Lilo" och Joykooi Amber "Ambie"  och tävlade i Agility med dem och deras mamma Trigger Just for Joy "Wynja".

Ambie blev BIS (Best in Show) unghund  och blev totalt 3:e bästa tik med Cert.  Domaren som gav öppen kritik sa bl.a. om Ambie "hon rör sig som en dröm!" å det kändes helt fantastiskt att höra! Ulla och Ambie ställde upp i blåbärsklassen i Agility och lyckades ganska bra fram till att lilla Ambie bestämde sig för att backa ur en tunnel och fälla sin matte. Men den bit av banan de gjorde gick väldigt bra! Ambie har inte kommit så långt i sin agilityutbildning så det var enhelt godkänd prestation (å matte klarade sig oskadd).

LiloBlev 2:a bästa unghundstik med excellent och fick mycket fin kritik.  Thomas och Lilo var modiga och ställde upp i klubbmästerskapet och gjorde det med bravur! en 8:e plats är mer än godkänt första gången på en riktig tävlingbana! Lilo tog t.o.m. A-hindret som var helt nytt för henne!

 Ambie o nikon km19                 

Ambie BIS unghund och tvåa blev pappa till Queenkullen Nikon! 

  Ambie km19                                            

Ambie blev också 3:e bästa tik (av 30) och fick cert!

Wynja och Thomas gjorde två helt fantastiskt fina lopp och blev klubbmästare i Agility för andra gången! De är så duktiga tillsammans! Thomas med sin handling och Wynja med sin lyhördhet och hindersäkerhet!

  wynja km19

 Klubbmästare 2019 Wynja och Thomas!


Storslam i Sundsvall

 Det är inte utan att vi är riktigt stolta. På Svensk vinnarutställning i Sundsvall gick det hela vägen för vår Lilo, Joykooi Kristall. Hon tog en storslam och fick med sig två titlar, "Svensk juniorvinnare 2019" och "Svensk vinnare 2019". Dessutom fick hon ett cert och blev BIM. Underbara lilla clown vad du överraskar

9CFECD57-20EA-4B1E-8C7C-CA3156574709


Nordic Dog Show 2018

Viken toppenhelg det blev i Stockholm!

Vi ställde ut två tikar ur Ädelstenskullen på den Svenska vinnarutställningen.

Joykooi Amber "Ambie" blev Svensk Juniorvinnare, fick cert och blev dessutom cruftskvallificerad

Hon kan nu 13 månader gammal titulera sig både Nordisk juniorvinnare 2018 och Svensk juniorvinnare 2018!

20181209_130454  Ambie 2018  20181209_130548

Det gick också bra för vår andra tik Joykooi Kristall "Lilo" som fick excellent och blev 2:a bästa tik av juniorerna.    

                                    2018-09-27 17.45.52    

Vi hade även anmält mamma Wynja (Trigger just for Joy) till utställningen men eftersom hon har fällt ur all sin päls och det fanns ju ingen nakenklass   så hon fick  stå över denna gång. Hon får nu sikta in sig på att förhoppningsvis bli parad i januari/februari med en riktigt trevlig snygging!

Som vanligt så träffade vi en massa trevliga människor på utställningen. Både kooikerägare och kanske blivande?  Alltid lika roligt!      Vi skickar en hälsning till er alla!

                                                                                     


Norgeutställningen

Det gick bra i Norge...

Ambie blev Nordisk juniorvinnare 2018!! Känns helt fantastiskt!!! 😁

Och dessutom första titeln för vår kennel Joykooi!