Kennel Joykooi

Blogg

Clubshow i Degerberga

 

VILKA FANTASTISKA HUNDAR VI HAR!   

I helgen var vi med våra hundar på Svenska Kooikerhundklubbens (SKOOI) årliga clubshow i Degerberga, Skåne.

Vi ställde ut våra två unghundar (19 månader) Joykooi Kristall "Lilo" och Joykooi Amber "Ambie"  och tävlade i Agility med dem och deras mamma Trigger Just for Joy "Wynja".

Ambie blev BIS (Best in Show) unghund  och blev totalt 3:e bästa tik med Cert.  Domaren som gav öppen kritik sa bl.a. om Ambie "hon rör sig som en dröm!" å det kändes helt fantastiskt att höra! Ulla och Ambie ställde upp i blåbärsklassen i Agility och lyckades ganska bra fram till att lilla Ambie bestämde sig för att backa ur en tunnel och fälla sin matte. Men den bit av banan de gjorde gick väldigt bra! Ambie har inte kommit så långt i sin agilityutbildning så det var enhelt godkänd prestation (å matte klarade sig oskadd).

LiloBlev 2:a bästa unghundstik med excellent och fick mycket fin kritik.  Thomas och Lilo var modiga och ställde upp i klubbmästerskapet och gjorde det med bravur! en 8:e plats är mer än godkänt första gången på en riktig tävlingbana! Lilo tog t.o.m. A-hindret som var helt nytt för henne!

 Ambie o nikon km19                 

Ambie BIS unghund och tvåa blev pappa till Queenkullen Nikon! 

  Ambie km19                                            

Ambie blev också 3:e bästa tik (av 30) och fick cert!

Wynja och Thomas gjorde två helt fantastiskt fina lopp och blev klubbmästare i Agility för andra gången! De är så duktiga tillsammans! Thomas med sin handling och Wynja med sin lyhördhet och hindersäkerhet!

  wynja km19

 Klubbmästare 2019 Wynja och Thomas!


Agilityträning på den Bolltorpska banan

Ambie visar klara framgångar i agilityträningen med matte. Hon växer för varje gång hon är ute på agilitybanan. Idag fixade hon balansbommen flera gånger utan någon tvekan och däcket var det full fart igenom

IMG_1850

Ambie 2019


Den förlorade farten är återfunnen!!!!

Jag och husse var idag iväg på dubbel agilityklass 2 i Fagersta. Det första loppet diskade vi oss i då husse tryckte ut mig från hopphindret så att jag var tvingad att ta det från fel håll. Husse vred tydligen till foten lite för han haltade när vi lämnade banan. Kan nog bero på att jag drog på med en annan fart än den vanliga. Så husse blev nog förvånad och tappade lite fokus. I lopp två var husse med från början och vi hjälptes åt på ett anna sätt längs banan. Vi samarbetade bra och nollade loppet. Det räckte faktiskt till vå första klassvinst på länge och gav mig den femte "pinnen" i agilityklass. När SKK har fått in resultaten så kommer jag att få en ny titel. AGD II, AgilityDiplom 2.

Ni skulle ha sett husses ansiktsuttryck efter loppet. Det var ren lycka och kärlek, kändes riktigt bra att kunna ge honom det. Att vi sedan vann var nog bara grädde på moset. Även efter det loppet där vi blev diskade var husse lycklig. Med farten jag hade kändes det faktiskt som om vi dansade agility i samklang med varandra. I morgon blir det dubbel hoppklass om husses fot håller?!

Här nere kan ni se loppet där vi sprang hem segern. Det var en annan kooiker där, Cody och det var hans matte som filmade.


Agilitytävling

Idag och i morgon så är Thomas och Wynja och tävlar Agility i Fagersta. Vi håller tummarna och att det inte blir några "kooikerstopp" 😉


Skooi clubshow 18-08-25

Vi är så nöjda över våra fina och trevliga hundar!

Wynjas båda döttrar Lilo och Ambie, som ju bara är 9 månader, visar igen att de är både vackra och väldigt trevliga. Förra utställningen i Askersund så var det Ambie som fick finaste bedömningen och blev bästa junior och fick ett cert. Men den här gången var det Lilos som i stor konkurrens (25 tikar) blev BIS 2 Junior och 4:e bästa tik med reservcert. Tror Husse höll på att spricka av stolthet! Extra roligt att våra 3 tjejer fick i kritiken att det var öppna och trevliga i sitt temperament.

Thomas o Lilo CS 18

Joykooi Kristall "Lilo" visades fint av Thomas

Lilo CS 18

Oj vad jag fick många fina rosetter! (Lilo)

Ambie blev 2:a bästa Juniortik med Excellent och CK.

20180811_125222

joykooi Amber "Ambie" som fick ett cert i Askersund 11 augusti 

 

Wynja fick fin kritik men är ju något hög så det blev VG denna gång. Men som vanligt så skötte hon sig fantastiskt bra i ringen!

 

received_1993727210693576

Trigger just for joy "Wynja" 

Sen så var också KM i Agility och där tog Wynja och Thomas en fin 2:a plats! Wynja är kanske inte världens snabbaste men vinner mycket på sin otroliga hindersäkerhet. Hon och husse jobbar väldigt fint tillsammans

 F692941C-332D-455B-9C00-66341F28BF4F