Kennel Joykooi

Blogg

Clubshow i Degerberga

 

VILKA FANTASTISKA HUNDAR VI HAR!   

I helgen var vi med våra hundar på Svenska Kooikerhundklubbens (SKOOI) årliga clubshow i Degerberga, Skåne.

Vi ställde ut våra två unghundar (19 månader) Joykooi Kristall "Lilo" och Joykooi Amber "Ambie"  och tävlade i Agility med dem och deras mamma Trigger Just for Joy "Wynja".

Ambie blev BIS (Best in Show) unghund  och blev totalt 3:e bästa tik med Cert.  Domaren som gav öppen kritik sa bl.a. om Ambie "hon rör sig som en dröm!" å det kändes helt fantastiskt att höra! Ulla och Ambie ställde upp i blåbärsklassen i Agility och lyckades ganska bra fram till att lilla Ambie bestämde sig för att backa ur en tunnel och fälla sin matte. Men den bit av banan de gjorde gick väldigt bra! Ambie har inte kommit så långt i sin agilityutbildning så det var enhelt godkänd prestation (å matte klarade sig oskadd).

LiloBlev 2:a bästa unghundstik med excellent och fick mycket fin kritik.  Thomas och Lilo var modiga och ställde upp i klubbmästerskapet och gjorde det med bravur! en 8:e plats är mer än godkänt första gången på en riktig tävlingbana! Lilo tog t.o.m. A-hindret som var helt nytt för henne!

 Ambie o nikon km19                 

Ambie BIS unghund och tvåa blev pappa till Queenkullen Nikon! 

  Ambie km19                                            

Ambie blev också 3:e bästa tik (av 30) och fick cert!

Wynja och Thomas gjorde två helt fantastiskt fina lopp och blev klubbmästare i Agility för andra gången! De är så duktiga tillsammans! Thomas med sin handling och Wynja med sin lyhördhet och hindersäkerhet!

  wynja km19

 Klubbmästare 2019 Wynja och Thomas!