Kennel Joykooi

Blogg

Valde att vända pga Corona

Vi var på väg till Cruft's i England men valde att vända hemåt i Puttgarden.

Efter en kväll med funderingar och tankar så bestämde vi oss för att vända hemåt och inte åka till Birmingham och hundutställningen Cruft's. 26 000 hundar och minst lika många människor från hela världen skulle komma dit. Detta var i början av mars och Corona hade fortfarande inte blivit ett stort hot i Europa, men det hade börjat bli allvarligt i Italien. Vi var just då kanske inte så rädda att bli sjuka, men däremot mer oroliga för att bli fast på hotellet och att kanske inte kunna åka hem.

Idag när jag skriver det här så kan jag vara helt säker på att vi tog rätt beslut! Just då funderade vi på om vi skulle ångra oss... men det har vi inte, tvärtom! 

Förhoppningsvis så får vi en ny möjlighet att åka dit med någon av våra fina fyrbenta! 😃


Cruft´s 2020

Vi, eller framförallt Joykooi Amber "Ambie" har kvalificerats till Cruft´s 2020! En av världens största dogshows. Det gjorde vi när vi var i Vejen, Danmark i maj -19 då Ambie blev BIM. 

Den 2 mars börjar vi vår resa till Birmingham, England tillsammans med Sofia och hennes Sarek som också har kvalificerat sig.  Vilket äventyr det kommer att bli! Den 5;e mars visar vi våra hundar i utställningsringen. 

Det har varit många frågor och funderingar kring resan eftersom Brexit träder i kraft. Men nu tror jag vi har koll på läget och alla förberedelser är gjorda. 

Det ska bli fantastiskt roligt och häftigt att få vara med om!

    Crufts Ulla                      crufts Sofia

 


Clubshow i Degerberga

 

VILKA FANTASTISKA HUNDAR VI HAR!   

I helgen var vi med våra hundar på Svenska Kooikerhundklubbens (SKOOI) årliga clubshow i Degerberga, Skåne.

Vi ställde ut våra två unghundar (19 månader) Joykooi Kristall "Lilo" och Joykooi Amber "Ambie"  och tävlade i Agility med dem och deras mamma Trigger Just for Joy "Wynja".

Ambie blev BIS (Best in Show) unghund  och blev totalt 3:e bästa tik med Cert.  Domaren som gav öppen kritik sa bl.a. om Ambie "hon rör sig som en dröm!" å det kändes helt fantastiskt att höra! Ulla och Ambie ställde upp i blåbärsklassen i Agility och lyckades ganska bra fram till att lilla Ambie bestämde sig för att backa ur en tunnel och fälla sin matte. Men den bit av banan de gjorde gick väldigt bra! Ambie har inte kommit så långt i sin agilityutbildning så det var enhelt godkänd prestation (å matte klarade sig oskadd).

LiloBlev 2:a bästa unghundstik med excellent och fick mycket fin kritik.  Thomas och Lilo var modiga och ställde upp i klubbmästerskapet och gjorde det med bravur! en 8:e plats är mer än godkänt första gången på en riktig tävlingbana! Lilo tog t.o.m. A-hindret som var helt nytt för henne!

 Ambie o nikon km19                 

Ambie BIS unghund och tvåa blev pappa till Queenkullen Nikon! 

  Ambie km19                                            

Ambie blev också 3:e bästa tik (av 30) och fick cert!

Wynja och Thomas gjorde två helt fantastiskt fina lopp och blev klubbmästare i Agility för andra gången! De är så duktiga tillsammans! Thomas med sin handling och Wynja med sin lyhördhet och hindersäkerhet!

  wynja km19

 Klubbmästare 2019 Wynja och Thomas!


Queen-kullen har lämnat Bolltorp och flyttat hem till sina nya flockar

Nu har lugnet lagt sig på Bolltorp. Hela kullen har nu flyttat till sina nya hussar och mattar. De spreds över halva riket, en till Vingåker, en till Linköping och den sista till Söderhamn. De som velat har kunnat följa kullen på vår facebooksida.

Några bilder från sista veckan där vår blandis Griima fick förmånen att vara valpvakt och småbarnsträning i sandlådan där dottersonen fick sällskap av två intresserade juniorer.

IMG_2298

IMG_2245

IMG_2288

IMG_2294

IMG_2344

 

 

 

 

 

 


Wynjas & Nikons valpar är nu födda.

Natten mot fredagen den 26 april födde Wynja 3 valpar, 2 tikar och en hane. Veterinären hade rätt med ultraljudet även om vi hoppades på ytterligare en eller två. Vi är ändå nöjda med de tre som kom.

Wynja var jätteduktig och med lite hjälp från matte så gick det i stort sett klanderfritt. Precis som förra gången gick Wynja in i mammarollen till 100%.

Det har nu gått några dagar och hon kan nu komma ut på lite promenader och inte bara rusa utanför dörren och göra det hon ska för att sedan ha lika bråttom in igen. Hon verkar vara helt trygg med valparna och deras mående så att hon kan vara ifrån dom en liten stund i taget.

De små växer och frodas. Minimalt med konkurrens om mjölkbaren så de har en ganska bra viktkurva uppåt

 

Nedan lite bilder på de små med sin mamma...

20190426_092249

 

20190427_101627

IMG_1966

IMG_1967

IMG_1969

IMG_1971