Kennel Joykooi

Fotoalbum

Vår avelstik Trigger just for Joy "Wynja" född 2013

* Nordisk utställningschampion  (Svensk, Norsk och Dansk utställningschampion)

* Årets allroundkooiker 2016

* Årets viltspårkooiker 2016

* Klubbmästare Agility 2017

* Klubbmästare Agility 2019

 

Utmärkelse Rasklubben Skooi´s utställning i Backamo 2014:

 It was time for a new price: "Choice of the heart", The judge can give a dog or somebody (even organisation) a special price, just because he/she touched the heart of the judge, not for being best dog  This year the price goes toTrigger just for joy because of her very lovely temperament!

Domare Hannie Warendorf

 FB_IMG_1519461614890            FB_IMG_1519461630527

 


wynja km19 (2)
IMG_1490192259140
Wynja över hopphinder
Wynja Nord UCH i Danmark 2016
Vacker far och mor till vår första valpkull ädelstenskullen
utställning Danmark 2016
Klubbmästare Agility 2017
Wynja årets allroundkooiker 2016 (utställn. Agility viltspår)

Vår tanke om valpar och avel

Vi avlar i liten skala i hemmiljö på vår hästgård i Närke och hundarna är en självklar del i familjen. Det innebär att de bor inne i huset med oss och våra katter. De får tidigt vänja sig vid hemmets alla ljud och de blir hanterade dagligen.  Dock säger vi stopp för utomstående besökare före valparna fyllt 5 veckor för vi anser att både mamman o valparna mår bäst av att det. Men därefter så tycker vi att det är viktigt för valparna att träffa många olika människor, både små och stora. Det händer också att vi tar med valpar till ett äldreboende, det brukar vara mycket  uppskattat av både valpar och boende! Tanken där är att tidigt vänja valparna vid människor som är i rullstol, går framåtlutad med käpp, är lite stela i sitt rörelsemönster m.m och också för att glädja de boende som tycker det är mysigt att få kela med dom små sötnosarna. 

Vårat mål är att avla för att fram det bästa hos rasen, d.v.s starka, friska, sunda och exteriört korrekta hundar med en bra mentalitet.  Vi är måna om att våra valpköpare vet vad de köper för hund. Det betyder också att vi vill att du som ev. valpköpare kommer på besök hos oss för att det då blir lättare för oss att matcha rätt hund med rätt ägare, vilket är viktigt för oss!

Vi tar ca en kull per år. Nästa kull planeras till hösten 2020.

Välkommen att kontakta oss!